Roordink Bedrijfswagens wederom gecertificeerd voor Erkend Duurzaam

Roordink Bedrijfswagens is sinds 2012 een officieel Erkend Duurzaam truckbedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit en is het bewijs dat Roordink Bedrijfswagens in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het truckbedrijf? Op die vraag heeft Roordink Bedrijfswagens een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar smeermiddelen gebruiken die bijdragen aan een laag brandstofgebruik en restmaterialen op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Dat doen we door onze afvalstromen gescheiden aan te bieden. Om dat optimaal mogelijk te maken stellen we al bij het inkopen eisen aan de verpakking waarin materialen worden geleverd. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Roordink Bedrijfswagens zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Roordink Bedrijfswagens zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van Trees for All.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het truckdealerbedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de gesprekken met klanten besteedt Roordink Bedrijfswagens aandacht aan het beperken van de uitstoot van trucks door over de juiste inzet van het voertuig te adviseren. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar voertuigen met lage emissies die heel specifiek zijn samengesteld voor het werk dat onze klant voor dit voertuig heeft. Als geen ander kunnen wij onze klanten dan ook informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit in combinatie met een laag brandstofgebruik.. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu worden geleverd; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.